söndag 28 oktober 2012

Nr 1000

Nu är det äntligen dags. Målet var ju egentligen att ha loggat 1000 cacher innan semesterna var slut, men det visade sig vara omöjligt. Så äntligen började nr 1000 komma innom räckhåll.
Då kom nästa problem:
VILKEN SKULLE BLI NR1000?
Diskussionerna gick på lite olika sätt: myst, FTF, sevärd, äldst, av en speciell utläggare, FAD2012. Ja, buden var många. Så  kom frågan på ett av facebookforumen där jag är med om någon ville ut på en cachingrunda i helgen. Jodå, men jag var ju på friidrottsläger med sonen i Borås. Vad finns där? BOCKABYN 
Sagt och gjort, jag lämnade förslaget och genast nappade några av våra caching vänner.
Samling sattes på Sahara i Kinna och sonen och jag skulle ansluta vid starten.

Sonen, ludden98, och jag vaknade tidigt på morgonen i GIF-stugan utanför Borås. Trötta men inställda på en härlig geocaching-dag. Termometern visade -4 grader. Burr. Vi åt frukost och packade ihop våra saker. Sedan var det adjö friidrott, hej geocaching. Utrustade med långkalsonger, vantar och mössa så var vi redo. På vägen till Bockabyn skulle vi stanna till och handla lite korv och engångsgrillar. Mat och fika är viktigt! Sedan var vi på väg.
Men vilken väg?    
Mitt lokalsinne är urkass. Vi hade varit vid start koordinaterna och tittat en gång. Men vart var avtagsvägen? Jo, där var den och vi åkte förbi. Så det blev bara att åka och vända. Och se vem som kom där? Jo, gubben och tjejerna, Mattias och Nina (Kinnasten), jfh63( Henrik), Jon (hex) och den nya bekanskapen Patrik (Cortina12). Tror att gubben fick sig ett gott skratt. HAN vet ju vilket dåligt lokalsinne jag har.
Väl framme vid starten var vi alla på gott humör och solen sken. Det här skulle bli en toppen dag.
När vi parkerade vid själva Bockabyn syntes det tydliga spår av andra aktiviteter som pågår på området: Paintball. Gôr kul tyckte småtjejerna och började stampa på de små färgade bollarna på backen.....



Den här kanske skulle passa hos Vispens bussresor!

Vi bestämde oss för att här framför bussen fick det bli ground zero. Det blir lite grejor när man ska cacha en hel dag. Ryggsäckar, kläder, påsar och en himla massa grejer. För en så här svår multi måste man vara välutrustad.

Första steget skapade en liten diskussion, vad var det vi skulle kolla efter?? Vi var inte helt överens om vad CO menade, så vi fick väl pröva. Jodå, efter en stunds letande kunde lokalisera andra steget.
Så vidare till nästa, fortfarande lite flyt.
Bockabyn är fylld av många spännande gamla hus. Mycket att klättra på, krypa i och undersöka. 




Efter fjärde steget började vi bli hungriga: Dags att grilla. Fram med engångsgrillarna. den ena brann fint och det blev snabbt glöd. Men den andra.... Den ville sig inte riktigt. Fram med toapapper, undrar om det går? Nix, då plockar Nina fram lite gammalt bandage. tillslut lyckades vi få fyr på även den grillen.

 Men vem har tid att äta? Halva skaran grillade och åt, den andra halvan letade. Sen bytte vi. Under fika stunden avslöjde Jon att den svårtända grillen nog hade legat ett tag i hans förråd....Men skam den som ger sig, det bor nog en liten pyroman i oss alla.


Efter maten kanske det hade varit gott med en drink, men baren här verkade vara stäng och skylten nertagen.



Pannan i djupa veck, vart ska vi och vad letar vi efter?


Men plötsligt upptäcker vi att vi inte är ensamma här. Två cykllister dyker upp. Hmm, hur verkar man diskret här. Vårt lilla läger kan ju se lite underligt ut.


Jag är ju inte någon proffsfotograf och bilderna blev rätt många. Så här kommer ett litet galleri:



Det är en evighetsmaskin. Eller?



Här har man kommit upp sig lite.




Får man rita på väggen mamma?





Efter 3 ½  timme kunde vi signera loggboken efter idogt letande i denna spännande miljö. Vår 1000:e cache och första 5/5. Det kändes gott.

Tack till Yngve Myrslok och Krösa för en mycket spännande, trevlig, lurig och underhållande cache.
Tack till Jon, Nina, Mattias, Patrik och Henrik för en mycket trevlig dag.