söndag 11 november 2012

Fars helg

Skickade iväg sonen på friidrottsläger och sen skulle vi fira far hela helgen.
Men så var vi ju lite cachingsugna. Efter den trevliga middagen som dagen till ära bestog av vildvinsstek, potatis och sås kom frågan:
VART?
Vi hade ju lite att välja på eftersom vi inte hade varit ute på ett tag. Men vi valde att denna gråa dag åka till nått som påminde om nått som är lite trevligare: Yellow caching. Vi kunde tyvärr inte vara med på eventet. Men cacherna fanns ju kvar.
Vi är ju inte som alla andra och vispar ju alltid till det lite extra, så vi började i slutet.
Vattennivån i Assman var ju ganska hög. Herr visp har varit ute på lite äventyr i en kanot här och fast då var det nog inte så mycket vatten här.
Sen började vi resan mot Uddebo. Första anhalten var stenen; men vilken sten. Den här kanske?

 Sen kom det en stubbe, en gran...
Den såg fin ut, det får bli årets julgran!

Sen blev det lite rörigt, herr visp letade en stund och såg ut att behöve lite hjälp. Då fick jag gripa in och se där var den.Snabbt vidare till nästa stubbe. MEN var är pennan?? Tog du inte pennan? Nej det gjorde jag inte jag tog ju bara GPSen. Bara att backa göra om och göra rätt. Dvs hämta pennan. Väl tillbaks hade herr visp hittat rätt rot och börjat promenera vägen fram, men se där stog ju Knut vid knuten och kikade fram. Han undrade nog vad vi sysslade med.
Vidare mot nya mål, sen kom Emmet. Jag börjar bli lite godissugen så här på lördagen och kan bara tänka på detta Emmet:



Sen kom det en tanig en som inte var mycket att stödja sig på. Det blev många träd på den här rundan. Både tjocka och smala, stubbar och rötter. Eller helt enkelt bara träd. Eller så kunde man se ljuset i tunneln och ta allèn fram till Gula huset. 

 Men hur är det egentligen med hastighetsbegränsningarna. OM det står 50 på ena sidan, 70 på den andra. Och det dessutom är en skylt på var sida om vägen. Det blir väl 240 då, eller? Men det gäller ju att inte köra för fort eftersom det är tätt mellan cacherna.När vi tittar på kartan så ser vi att vi idag inte bara varit i Uddebo utan även i Buddebo.

Nu börjar småvisparna tappa tålamodet och letterboxen får vänta. Mot de egna markerna styr vi kosan och kör förbi Dumsäng som vi FTFat och stannar till på gränsen. Så hade vi åter igen fått påbackning på vår cache vid Sexdrega kyrka och skulle bara göra en tillsyn. Men väl på plats bestämde vi oss för att stänga den och omarbeta cachen. Men nu när vi ändå är här: det finns ju en cache som heter Kvarnen. Alldeles brevid Buttorp. Den kanske vi kan få logga om lovar att åka till Restaurang Gyllene Måsen sen. Jodå, det skulle väl gå bra.


Efter denna bar det mycket riktigt iväg till Gyllene Måsen i Kinna. När vi var mätta och belåtna undrar så den lilla vispen: -Hur många har vi nu?
-Jo, 1026 st.
-Då tycker jag att vi loggar 4 st till så vi har ett jämt antal.
Då gällde det att agera snabbt. Och likt en rAcertupp bestämde vi oss för att nöta lite asfalt.
Den 1030:e cachen firades med ett TUUUT, utanför Myrslokens hus.
Sen kom jobbet att logga cacherna och kolla lite FB:
Vi hade bestämt oss att morgondagens mål skulle bli Fristad. Men då kom frågan från Fru Myrslok om någon ville med till Ringsjöarna. Jodå, det ville vi för det är ju roligare med lite sällskap.
Så 9.30 var det samling vid första cachen vid Ringsjöarna. Det var vi och Familjen Yngve Myrslok, hex, Parr63, ½ kinnasten och den nya bekantskapen Flintasmeden.


Vädret gjorde kanske att den här platsen inte kom till sin rätt, men kul det brukar vi ju ha.

Även om solen inte tittade fram så fanns det andra guldkorn utmed vägen.

 
Och vart ska vi nu då? Vilket är den bästa vägen? Idag var vägvalet mycket viktigt. Dagens attribut var nog gummistövlar.
Men se där mitt i skogen dök självaste Co upp, 4monster. Han promenerade med en stund men valde sen en annan väg mellan två cacher. Nu vet vi varför.
På ungefär halva rundan fick vi också möjlighet att logga New Inas gömma. Den står hex som CO på så han passade på att göra en Owner Maintenance på den. Sen blev det fika!!!
Med lite ny energi kunde vi slutföra rundan. Sen skulle vi ju grilla, eller? Vid bilarna började regnet ösa ner så vi bestämde att grilla, det får vi göra en annan dag.
Så börjar då Farsdag lida mot sitt slut och vi har haft en trevlig helg med massor av kul gömmor och trevligt sällskap.
Jag har också lärt mig nått nytt angående den kommersiella sidan av Fars dag:
"Hellre tio burkar i skogen är en slips i garderoben!" by hex

Så ha en bra Farsdag där ute i skogen allihop!