söndag 18 augusti 2013

Nu ska vi ut i skogen

Idag har vädret varit så där halv bra. 
Det har regnat lite då och då.
Men lite frisk luft behöver vi få ändå.
Så ut i skogen ska vi gå
för att leta burkar små.
Vi startade ju upp denna månaden med att försöka logga en burk om dagen, men det tog slut när jag började jobba...
Men idag föll andan på och vi fick loggat två burkar. 
Vi började vid en sjö ute i skogen.
En härlig plats som säkert hade varit mycket vackrare om vädret hade varit bättre.
När vi ändå var i farten tänkte vi logga en till. Här visste vi att man kanske behövde något slags hjälpmedel. D/Tn på denna gav oss dock lite huvudbry: den var 3.0/1.5
Tror nog att det borde vara tvärs om eftersom vi såg burken redan på håll. Så om detta foto är en spoiler eller ej, det är nog upp till er att bedöma. Kanske får du ett tips om vilket hjälpmedel du kan behöva. Vi behövde en liten visp. Gör dessutom ett STORT uppehåll så du som inte vill se kan sluta läsa här: för det kommer inte mera!
















måndag 12 augusti 2013

31 Days of Geocaching


Vilken utmaning: Att logga minst en cache varje dag i augusti. Vår första tanke var att det här var inget för oss. Vi får numera åka ganska långt för att logga cacher och snart är semestern slut. Nix, det blir inget med det eller? Men vi kan ju i alla fall testa. Det kanske går....

1 augusti 2013
Idag hade vi lite annat att göra, men vi har ju sparat några nya burkar inte allt för långt bort. Så idag fick det bli en för årstiden lite konstig cache kanske: Snö käppar.
Mitt ute i skogen stod det snökäppar, antagligen för att markera en gräns.


2 augusti
Idag begav vi oss till Limmared för att möta upp Kinnasten och pglans. Planen var egentligen att först simma ut till Ö-sjön. Men vi beslöt oss för att spara den till vintern. Inte för att det inte hade gått att simma, men ...

Istället gav  vi oss i kast med den nya rundan: Ordspråksrundan. Den bestod av 10 st burkar och en bonus. Varje cache hade en ledtråd i form av ett ordspråk. Ger man sig in i leken får man leken tåla,därför fick vi tåla en nano. När katten är borta, dansar råttorna på bordet. Ja vad kan det vara??

Det var en trevlig runda med roliga cacher. Att vi hade trevligt sällskap gör ju inte saken sämre.
När rundan var avklarad passade det bra att äta lite Schnitzel på värdshuset. Men hoppsan där fanns ju en cache också!

När vi avslutat lunchen skildes våra vägar och vi begav oss till en multi som gett oss huvudbry tidigare: Rosenlundsvägen #1. Efter ett litet tips var vi nu gömman på spåren. Det var en riktig liten luring. Men idag var det dags att knäcka den.

3 augusti
Idag såg det lite mörkt ut. Herr visp och sonen gav sig av till Mantorp för att titta på Dragracing. Så där var det inte lönt att tro på någon logg. Ty med sig hade dom en inbiten antigeocachare....
Jag och flickorna skulle till Halmstads äventyrsland. Där var dock oddsen något bättre. Men det ena gav det andra och någon logg i Halmstad blev det inte. Vad ska vi göra då?????
Men vi måste ju handla i Svenljunga så då får det bli en liten extra sväng för att logga Sommartorpet utmed rv 27. Det var en välarbetad gömma. Så det fick bli en favoritpoäng på denna.

4 augusti
Idag fyller Albin 15 år och vi firade honom på förmiddagen och sen drog tonåringen iväg med sina kompisar.
Vi drog ut på en geocaching tur. Vi hade löst två mystar i serien Öh...va? som vi började med att logga och sen blev det ytterligare några till. Bla en riktig höjdare Old school. En öde skola som hade varit i bruk från 1958 - 1967. Nu var den helt övergiven och vi kikade in. Det kändes lite konstig att se en såpass modern skola helt öde.

5 augusti
Idag var herr visps semester slut och nu låg det lite på oss som var hemma att hitta en lämplig burk att logga. Vi hade ett ärende till Ullared och där fanns ju några cacher att logga. Så det fick bli en av Fröken Bodils cacher: 153:an. Har en bekant som loggar i Foppatofflor. Jag loggar i högklackat!


6 augusti
En liten sparad cache i Öxabäck hade vi också. Jodå, vi har flera men vi klättrar helst inte. Så idag fick Sälen ett besök. Vi tittade också på Duvhöken, men den får vi nog logga när vi druckit en Red Bull och fått vingar. Men vägen upp till Sälen var också en rejäl uppförsbacke!

7 augusti
Men vad är detta för en liten grön sak i närheten av Mjöbäck? 
Jo det var visst Overhang. 
Den har vi varit och letat efter tidigare. Men då var vi nybörjare och nu har vi ju viss erfarenhet. Så på kvällen begav vi oss dit i sällskap med Lillhaga12. Idag blev det dock napp nästan på direkten. Skönt!

8 augusti
Idag var jag lite sur på äldsta dottern som bara suttit hemma och häckat. NU får du följa med ut på en cachingtur. Så är det!det blev en tur till Håcksvik för att logga en av Kyrkrundans cacher. Men så tog vi en sväng runt Påarp och loggade två där och sen åkte vi över Kalv hem. Där kammade vi dock noll på cachen Kalv reglering. Vi letade nog inte på rätt ställe.



9 augusti
Idag fick vi med oss den minsta fröken visp ut på en tur. Det blev en sväng i trakten kring Amjörnarp och Sjötofta.  Det blev lite Ugglebo, Torp Änglasjöholm, Cafe 3, Sjötofta kyrka, Sjötofta fritid och Nytt eller gammalt? Det blev en trevlig liten tur på kvällskvisten.




10 augusti
Men hallå??? Ny cache i Mårdaklev hade publicerats i natt. 
Men hallå??? Den är ju ologgad.
Vi åker efter frukost konstaterar vi. 
Så ringer jag till Lillhaga12 i ett annat ärende. 
Har du sett att den i Mårdaklev är ologgad? säger han
Jag hämtar om fem minuter.
Så herr visp kastade i sig det sista på frukosten och gav sig av. För att ha lite koll satte jag cachen på vår watchlist. Jag har inte riktigt koll på hur lång tid det tar att åka till Mårdaklev, så när det plingar och jag ser att det är från vår watchlist så tänker jag: Attans det gick inte! Men ack så fel man kan ha. Det var ju Lillhaga12 som loggade! 
När vi sedan läser loggarna så var det nog på håret att det gick...Den fick sin STF logg bara några minuter efteråt.



11 augusti
VI VILL INTE GEOCACHA IDAG MAMMA! 
Barnen är helt överens om detta. 
Vad gör man då?
Vad ska man locka med?
Jo, då ramlar poletten ner.
Hade jag inte läst att vid en av majsangöstas cacher skulle man kunna se hjortar och strutsar.
Då blev det ett helt annat läge. Regnkläderna åkte på i rasande fart.
Och visst fick vi se strutsar! Dom är ju häftiga.
Från cachen hade vi vacker utsikt över Fagerö mosse. Synd att vädret inte var bättre, då hade nog utsikten varit ännu bättre.


Ja, nu har vi lyckats med en cachen om dagen i 11 dagar. Då är det bara 20 dagar kvar....