torsdag 25 september 2014

Blogga? Va, det har jag inte tid med.....

Augusti månads geocaching utmaning "The 7 souvenirs of August" kändes som en jätteutmaning för oss. Vi väntade vårt fjärde barn och jag kände mig allt annat än upplagd för att cacha. Men visst det borde gå.
Det största "problemet" var ju om det skulle finnas något event som passade in med den nya familjemedlemmens ankomst.

En vacker lördag begav vi oss så till Falkenberg för att logga  en Earthcache, en multi, och en letterbox. Vi visste att det var ett event i Falkenberg på kvällen men det hade vi tyvärr inte möjlighet att vara med på. Man kan ju inte få allt.

Vi hade rekat i förväg vilka cacher vi skulle logga. Vi började med Earthcachen. Vi hade inte loggat cachen Glomstenen så den fick det bli. Ute i Glommen blåste det varma härliga vindar och Glomstenen stod där så majestätiskt. Frågorna hade vi i förväg kollat på och läst på en del. Astrid (ena halvan av småvisparna) tyckte att stenen var häftig.
Japp, där satt den första souveniren.
Det verkade som om de cacher vi valt ut kretsade kring någon slags sten. Nästa cache som var en multi som hette Stomma kulle. En trevlig cache som resulterade i en trevlig promenad i området kring Stafsinge kyrka och en riktigt häftig Bautasten.
Så ännu en bild med en sten och två glada geocachare. Nja nästan. Precis när de ställt upp sig så kom det en vindpust så de fick sand i ögonen....
Så var nästa souvenir fixad.
Nu började vi alla att bli rejält hungriga och dagens belöning/muta var ju att få äta pizza. Så det var bara att ge sig av till "Ännu en pizzeria" som ligger mitt inne i Falkenberg och det var verkligen toppen goda pizzor. När vi satt och åt började regnet falla och då begav vi oss hemåt. De andra cacherna skulle vi nog fixa ändå.
Så dagen efter gav vi oss åter ut på jakt. I Fristad denna gången. För fanns en Letterbox. Vi hade dessutom löst några mystar. Så fick det alltså bli.
Vi startade med letterboxen: Soldatens Letterbox. Det blev en trevlig promenad i vacker natur där vi dessutom fick tillfälle att använda bäring för att nå vårt mål.
När vi stämplat i boken kunde vi också bocka av nästa souvenir. 
En liten trad klämde vi in och sen var det dags att logga en liten myst. Det fick bli en av Sällskapsresan mystarna: Snowroller
Den hade vi löst tillsammans med småvisparna som tyckte det var en mycket rolig film. 
Så var det då klart. Bara eventcachen kvar.... Undrar hur det skulle gå? Vi hade ju planerat att gå på Kräftskiva @Casa del myrslok, tredje sommaren. Men allt berodde ju på när den "lilla" planerade att anlända. Detta blev vi dock varse dagen efter. För strax efter åtta såg Alva dagens ljus.
Så det var ju bara till att ladda barnvagnen, utrusta den nya familjemedlemmen med ett eget nick och gå på kräftskiva.
Kräftskivan var som vanligt (ja, det är ju tredje sommaren så det är ju tradition) mycket trevlig. Samtidigt passades det på att fira att den ena halvan av CO för eventet fyllt 40 år. Man kan ju tro att eventet var i Torestorp, men då har man kört vilse. 
Maten var inte bara god, den var vacker också.
Alva hon är ju inte direkt nån partypingla, utan tyckte det var rätt skönt att sova.


Japp och när augusti månad var slut hade vi faktiskt lyckats få ihop alla souvenirerna och fick även den sjunde och sista... 

Congrats! You're locked in as 36362 out of the 69585 geocachers around the world to earn the Achiever souvenir to date. Considering that there are millions of geocachers worldwide, that’s pretty awesome!
Inte precis topp 10, men vi fick ju högvinsten ändå. 
En underbar dotter!