söndag 30 mars 2014

April, april.... Men det är ju bara mars ännu, eller?

Helgen inleddes med några smärre katastrofer: Först skar jag mig i fingret och sen stukade jag foten på en FTFjakt. Sen startade inte bilen.....Så hur ska det här gå? 
Kanske ska vi nämna att det finns ljusglimtar: tre FTFer och så skiner ju faktiskt solen!
Men när vi skulle gå upp idag var jag kanske inte så positiv: en tjuv hade ju varit framme och snott en timmes sömn. Men det är väl inte utan att det är trevligt att vi går mot ljusare tider...
Det är ju inte bara gömmor som behöver en vårstädning ty det som göms i snö kommer fram i tö. Så idag bara det av till Göteborg och herr visps hemtrakter för ett CITOevent.
Nu ska vi städa!
Väl förberedda med geocachingväska och ett glatt humör gav vi oss av. 
Något lite småtrötta kanske....
Väl på plats möttes vi av den svenske kocken vid namn Lars. 
Kan det bli mer svenskt?
Bör väl tillägga att denne svenske kock var betydligt lättare att förstå än kocken i mupparna!

Försedda med handskar, påsar och plock gav vi oss ut för att plocka upp skräp. Kanske loggades det en burk eller två också....
Vi hittade en madrass och en massa småskräp.
 Men även denna T5a.

När man plockat en så här svår gömma kan man ju bli lite trött och då kan man passa på att vila på en liten bänk i solskenet.
När vi städat klart hade kocken fixat Sveriges godaste ärtsoppa. Det vill jag lova! Sen var det lottdragning och cachesläpp. Vi loggade inte några av de nya gömmorna, dom sparar vi till senare. För det var inte sista besöket i dessa trakter. Vi får väl kolla på lite mystar till nästa tur.
Efter eventet tog vi en liten sväng i Delsjön. Vi tyckte att det skulle bli trevligt med en liten promenad i det vackra vädret. Vi började med att besöka denna häftiga mast. 
Det var verkligen en upplevelse.
Efter besöket vid masten tog vi en spontan promenad i området. Eftersom vi inte planerat nått så hade vi inga cacher i GPSen så det blev väl inte den mest strukturerade runda kanske.
 

Men några loggar blev det ändå.
Naturen här vid Brudarmossen visade tydliga spår av skogsbrand och det såg lite spöklikt ut. 


Det är häftigt att se hur naturen överlever även sådana här "katastrofer".

När vi närmade oss slutet av vår tur klättrade vi ända upp på Brudaremossens topp för att logga en av Halléns cacher. Vi passade på att fika lite och beundra utsikten. Vi kan väl säga att man hade önskat att skidliften hade fungerat för det var en jobbig backe! 
Det gick fortare ner!
Tack till MPLL för ett jättetrevligt event! 
We´ll be back!
Nästa helg är det nytt event: denna gång i Fristad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar