måndag 1 april 2013

April, april din dumma sill

Idag var det ett strålande väder. Solen sken och vårfåglarna hade faktiskt hittat hit. Och det är inget aprilskämt.
Tyvärr är det inte nått aprilskämt att flickorna är förkylda. En liten tur i bilen ska dom nog fixa, med Nintendo 3DS och surfplatta så ska det nog gå. Först så ska det in cacher i GPSen. Men den ville ju inte starta. (Några väl valda ord som här censurerades bort)
Vad ska man göra då?
Suck, slänger ut en fråga på FB om någon vet vad som fattas vår käre vän. Men innan vi fick svar på vår fråga hade vi faktiskt lyckats lösa problemet, lite rensning och en uppdatering så var Herr Garmin på banan. SKÖNT!
Första anhalten var dock att fixa till vår egen cache vid Sexdrega kyrka. Sedan var planen att plocka några snabba i Limmared och sedan vidare till Grimsås.
Den här cachen har mugglats ett antal gånger och vi hade nästan tänkt att stänga den. Men en ny typ av gömma och en smärre förflyttning med Krekkas hjälp så kanske den kan få vara i fred.
Sedan var det raka spåret ner mot Limmared. Nja, nästan. Bara några snabba stopp på vägen. Först ut var En hyllning till Iron Maiden. Maiden har herr visp sett live ett par gånger och det är väl lite av en favorit. Och vilken gömma sen. Det blev en riktig favorit. 
Här gäller det att ha rätt nummer.  
Den här vill man inte gärna möta en mörk kväll.....

Vidare mot nya burkar i det vackra vädret. Men det blev ingen burk på nästa stopp....Dagens enda DNF. Vi hade penna med oss men vad hjälper det när platsen där vi tror att cachen ska finnas är en stor rishög. Men vackert var det ändå.

 Att det börjar bli vår märks på mer än ett sätt. Det som göms i snö kommer fram i tö. Tyvärr! Som geocachare brukar man väl alltid försöka plocka upp skräp, men vart ska man göra av det. Man skulle behöva en jätte soptunna hemma, med tömmning varannan dag. 
Hoppsan vad hände nu?
Innan bilen knappt har stannat så har Alice hunnit ur bilen plockat fram cachen. Vi andra beundrar bilarna. En orange volvo, nästan en sån som herr visp hade i sin ungdom. Astrid tittade på limousinen. Alice är bara fokuserad på cachandet. 
Och nu var vi på spåret: Vart är vi på väg?
  Ja, då var det bara att ta nya tag. En gruva. NU vaknar Alice. En grotta som man kan krypa in i? Nja besvikelsen efter denna Grusvägens gruva var stor. Om man vore en myra kanske man kunde krypa in här.

Sedan var tanken att vi skulle logga Glasets hus, men varje gång vi kommer hit så verkar det sitta en annan typ av burksamlare där cachen finns. TYPISKT!

Men nu kör vi: Limmared 1# till och med 5#. Det gick ju ganska snabbt och lätt. Trevligt att få se en annan sida av Limmared. Här passerar man oftast bara förbi.

Sedan åkte vi tillbaks mot Tranemo, via Rosenlundsvägen. Där det fanns några enkla cacher. Och även dagens "tittibuske". Denna såg vi som satt i bilen långt före den som fick äran att leta.

 Här fanns ju även några multis utmed sträckan, men dessa verkade lite kluriga så de sparar vi till en annan gång.
Nu skulle vi åka till Grimsås...

Väl framme fick vi loggat två små burkar, för nu började orken hos flickorna ta slut. Kanske skulle vi ha gett upp efter Rosenlundscacherna....
Men Grimstorpet och Järnvägsstationen hann vi med ialla fall. Hit får vi komma igen, det finns ju en hel del cacher!
Men bara en liten cache till? I ett litet fint stugområde.
Men ett hus hade en lite speciell placering. Undrar hur man kommer in? Det finns ju ingen trappa?
Sist men inte minst: en rondell tupp?
Snipp, snapp, snut så var bloggen slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar