onsdag 17 april 2013

Girl Power- eller var ligger Dalsjöfors?

NU ska vi ut och geocacha bara vi tjejer. Jag, Småvisparna och Fru Kinnasten skulle ut på en liten tur.
Men vart ska vi åka?
Inte helt lätt att hitta en runda som ingen av oss loggat och inte är alltför lång.
Jo, vi åker till Dalsjöfors. Där har vi varit tidigare och gått Toarparundan, men nu blir det en lite kortare runda och några ströburkar inplanerade.
Gubben stämmer av lite försynt.
-Du hittar väl?
-Jodå, vi kör väl över Dannike?
Gubben nickar bekräftande.
Så ger vi oss iväg och första loggen blir i Dannike. Varken Småvisparna eller Kinnasten har loggat den.
Vidare mot nästa burk. Det blev Välkommen hit! Den ligger ju på vägen till Dalsjöfors, i Hulu närmare bestämt. Nu börjar vi fundera lite. Hmm, åt vilket håll ligger Dalsjöfors? Fru Kinnasten som nu fått upp den planerade rundan konstaterar att vi är på väg åt helt fel håll. Vi är ju på väg mot Ulricehamn. Ett skratt kalas utan dess like utbrister och vi vänder bilen åt rätt håll, det vill säga mot Dalsjöfors.

Tillslut kom vi alla fall fram till Dalsjöfors och Skänstárundan. Men nu uppstår nästa problem. VAR ska vi parkera? Hittar inget lämpligt ställe tycker vi utan tar glatt bilen runt. Alla burkarna på rundan var av god kvalitet och hittades relativt enkelt. Att det var ett populärt promenadstråk det förstog vi ganska tidigt. För även CO tog sig en liten tur i det vackra vädret.
Att skriva på de små loggremsorna är inte alltid så lätt, men övning ger färdighet.
Uppför en backe och ut på en äng, ner för en backe och hitta en burk. Nä, det lät ju inte så bra...

Efter Skänstárundan var det dags att göra Dalsjöfors city osäkert. Här fanns det ju ett antal burkar som vi siktat in oss på. Viss förkärlek för konst verkar jag kanske ha. För om man läser bloggen så dyker det upp konstverk av alla de slag. Men riktigt så är det inte. Men här kommer dagens konstverk: Räven och rönnbären
Vidare till nästa hållplats: en tennisbana. Nu börjar vi dessutom bli fikasugna. Kanske finns det någnstans att sitta vid tennisbanan? Burken hittades och loggen signerades.Ingen som spelade tennis idag. Undrar varför?
Med fika i magen fortsatte vi likt Ullharen vår resa. För så hette nästa cache: En ullhares resa #2 Dalsjöfors väveri.
Nu har vi ju varit kulturella, kollat på tennis, blivit lite historiska och nu var det dags att spela fotboll. De flesta orter har ju en fotbollsplan. Så även Dalsjöfors och här har den fått namnet Gårdavallen.
Medan vi så diskret vi kunde letade efter den lilla burken kom en man och hämtade husvagen. Undrar om han visste vad vi letade efter?
Nu har vi snart avverkat det mesta. Men en liten kyrka till hinner vi med. Tyvärr hade gudstjänsten redan börjat så vi kunde inte med att gå in. Inte heller fick vi höra kyrkklockorna Karin och Kerstin kallade till gudstjänst. Sådana här cache beskrivningar gillar jag. Sagan om kronan ligger alldeles nära kyrkan och har också den en helt fantastisk cachebeskrivning.
Så är det dags för lite allsång: Högt upp i eken må ni tro. Har jag mitt eget sommar bo....
Majas alfabetssånger är en samling fantastiska sånger, en på varje bokstav i alfabetet. Men i den här eken fick man nog inte bygga en koja.
Det var en riktigt vacker ek, alldeles inne vid vägkanten. En riktig tvilling!
Nu skulle vi ju bara hitta hem och det var lättare än att hitta hit. På vägen hem tappade vi en liten burk också...
Girl Power!

 


2 kommentarer:

  1. Å, å, å, tjejer....! Härlig tjejresa ni gjorde. Ett litet tips för loggning av små remsor: använd en sån där plastbit som man skrapar rutorna med på vintern som skrivunderlägg. Lätt att stoppa ner i ficka och hala fram vid loggning. Har jag alltid med mig. ha en skön cachingvår, alla tjejer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket bra tips Inga! Lägger en isskrapa i cachingväskan med en gång.
      Ha en skön caching vår du också. Vi kanske ses i skogen någonstans

      Radera