söndag 7 april 2013

Fristad, igen...

Efter en halvdags arbete med vår ved blev vi lite cachingsugna. Jag var också lite sugen på att åka till Borås för att införskaffa en ny torkvinda. Den gamla har gett upp efter 15 års trogen tjänst. Så vi begav oss mot Borås. På vägen dit passerar vi vår egen cache; Änglar finns dom? På lite håll ser vi att det svänger in en röd bil vid cachen. Hmm, den känner vi igen och svänger in. Jomenvisst, det var ju Bert och Margot. Vi fick oss en liten pratstund och sen vidare mot Borås/Fristad.
Först skulle vi ju inhandla en torkvinda och äta. Och det hann vi precis innan ÖoB stängde.
Nu mot Fristad för lite motion, vi skulle promenera rundan som hette Motionera mera.
Denna runda har funnits på vår "to do list" ett tag, men nu var det dags.
Det började bra. Tjejerna hittade denna imponerande gran. Så var dom inte bara geocachare utan även trädkramare. Fast dom nådde inte riktigt runt.
Inte riktigt lika imponerande var denna en, det var en riktigt risig en.
Här bodde nog Fristads egen Skrotnisse.
Här kunde man också skaffa sig riktigt stora rör att göra cacher av. Eller inte?
Här fanns också en kyrkogård för gamla rullar.
Men det vi kommit för var ju geocaching. Ser du gömman? Det gjorde vi inte först. Men det gäller ju att leta efter något om inte riktigt passar in. Precis som någon tidigare höll våra småvispar på att halka runt lite här.
Och som den sanna geocacharen man är så tar man ju INTE stigen utan närmsta vägen, eller?
Hallå vänta på mig!
Denna gröna sköna samling av lummer hittade vi vid en av cacherna. Medan jag botaniserade i denna letade resten efter cachen.
Eftersom barnen ständigt är osams om vem som ska ha GPSen så turas dom om. Nu var det Alices tur. Och hon har koll på alla funktioner och vet hur man gör det mesta. Lars hade hittat något som skulle kunna vara gömman och frågar Alice vad hinten är:
-Kotte!
Vi river oss i huvudet och undrar hur Bert har tänkt här. Vi fattar inte hinten. Men nu fattar vi. Det var inte Bert som hade en knasig hint. Det var Alice som drev med oss.
Så här ser två glada cachare ut när dom har gått denna trevlig runda!

Vi loggade ytterligare några cacher bara för att komma upp i ett snyggt antal loggar.
Den här helgen har det blivit 20 loggade cacher varav en FTF.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar