lördag 6 april 2013

Från Lockryd till Svenljunga via en FTF i Rosenlund

Vilken dag...
Var i Öxabäck och tittade på en cache. Det var ju FTF läge så jag fick med mig min bror Lillhaga12. Kanske kunde det bli deras fösta FTF. Lämnade sonika gubben, sonen och den ena dottern som höll på med vår ved. Eftersom T-ratingen antydde att det skulle klättras så tog vi med stegen. Men JAG KLÄTTRAR INTE i träd, varken med eller utan snören. Och mottot att ingen cache är värd att dö för är verkligen användbar. Såg först inte vilket träd som var det rätta och slängde iväg en fråga om vi var på rätt plats. Fattar ju dessutom lite trögt och rätt som det är dyker CO upp tillsammans med Hex. Som hade FTF på denna! 
Vi har sett burken, men idag klättrar inte någon av oss. Nä, strunt i det. Då dyker det upp fler FTF sugna cachare: ena halvan av Team Hansken och Ragnarssons. Alltid kul att träffa cachare i skogen. Vi ger upp och jag ger mig av till vedhögen...

Efter att ha fyllt en släpkärra med ved så blir det iallafall cachingdax.
Vi skall göra en översyn på Haggan i Sexdrega och sedan ska vi rensa upp längs rv 27 tillsammans med Lillhaga12.

Vi började med Englas cache - Blomregnbågen. En fantastiskt fin loggbok och en vacker blomma. Kul när barnen får vara med och göra egna cacher.


Nu var det dags för förra rundans DNF. Bring your own pen! #2. Fortfarande utrustade med egen penna. För utan penna är ju en geocachare naken, eller? Den här gången gick det bättre. Ny blick och rätt i GPSen så blir saker och ting mycket lättare. Ja, den här skulle vi inte ha missat...

Vidare mot nästa gröna punkt på kartan. Glasets hus i Limmared. Här har det varit burkletare varenda gång vi har varit här. Fast dom har letat efter pantburkar! Nu när vädret var lite sämre så var fältet helt fritt. Nu kör vi.
Burken hittad och loggen signerad.


Då kan vi ju likt tidigare burk letare vila lite på bänken!


Nu tänker vi oss att åka till Openstenen. Hade just passerat glasbruket när det plingar i telefonen. En ny cache.
Gluttar lite förstrött och VÄND! Det är en ny i Rosenlund!
Snabb kontakt med Lillhaga12 som var i området. De har ingen FTF ännu.
Väl på plats började vi leta efter koordinaterna till nästa steg.
Och vem dyker inte upp om inte fam.bengtsson!

Den ena av småvisparna hade den rätta blicken och koordinaterna till nästa steg var säkrade.
Vidare till nästa...
På lite håll kunde vi gissa ungefär var detta steg fanns.
Och sen gick det undan.

Undrar vad bonden på åkern tänkte? Tre bilar och en hög med folk som letar/kryper runt. Precis som alla andra kan man tro, dom är inte kloka!
Sista steget hittades och loggen var tom! Lillhaga12 hade äntligen fått sin första FTF och vi fick nr 98. Snart 100 FTFer.
Undrar hur många fam.bengtsson har?
Men nu har vi flyt och tänker att vi tar en sväng till Tranemo. Där har vi några kvar. Vi börjar med en ganska my cache: Trapperns påskcache 2013. Trevlig cache mitt i centrala Tranemo. Lite sent men Glad påsk!

Hembygdsgården i Tranemo hade vi också kvar och efter att ha läst lite tidigare loggar insåg vi hur vi skulle få en logg i boken. I hembygdsparken hittade vi denna vackra skulptur.
Nu hade vi ytterligare en cachen som vi tänkte logga här: Bird tower. Den hade några DNFer men vi gör ett försök. Väl på plats kan vi säga att vi inte behövde anstränga oss särskilt mycket. Burken låg väl synlig på marken. Undrar var den skall vara? Vi letar och kollar koordinater och hinten. Där känns det som om den ska vara. Men där fanns ju redan en burk, Så där står vi med två burkar. Hur ska vi göra nu? Jo, gömmer båda burkarna där vi hittade den nya.

Höjdskräck? Ja, så dit upp lär jag inte klättra. Men det gjorde barnen.
Ska vi göra ett försök på Djuphålan i Svenljunga också, vi har ju flyt just nu. Vi vet ju också att det inte är så mycket vatten i ån just nu, så det borde vara bra förutsättningar. Sagt och gjort vi åker mot Svenljunga och då börjar det SNÖA!
Men strunt i det vi gör ett försök. Väl på plats letar vi och letar. Vilket kan vara den rätta platsen?
Då tappar Inez sin bytisburk i ån och fokus går från en burk till en annan. Och då råkar vi hitta rätt ställe att leta på och cachen kunde fiskas upp.
Nu kommer den eviga frågan som alltid verkar dyka upp på lördagar: När blir det lördagsgodis? Och svaret blir precis som vanligt: Bara en cache till. För som det ser ut nu så är det den enda vi har kvar i Svenljunga. Hemma hos Lasse och Tilda. Här hade vi tittat förut men då var vädret vackert och trädgårdarna fulla med mugglare. Men idag när det snöade och kvällen var nära kändes det som om det var fritt fram.
Ännu en fin gömma att logga och glad påsk igen!

Dagens resultat 9 loggar varav en FTF!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar